Per dignitat

Recordeu? Entre moltes altres raons, volíem la independència per dignitat.

Per la dignitat de no ser explotats com una colònia. Per recuperar la dignitat de relacionar-nos amb el món defensant uns interessos que rarament coincideixen amb els espanyols. Per no haver de pidolar una part dels diners que generem i que després hem de demanar de forma indigna.

Per la dignitat de no ser tractats com una cultura de segona. Perquè la llengua catalana no és, o no hauria de ser, subsidiària de cap altra. Per la dignitat de tenir una llengua i una cultura conegudes i respectades al món.

Per la dignitat de recuperar els botins de guerra —com els arxius de Salamanca— que encara hem de reclamar amb la força nul·la que dóna el fet de ser una comunitat autònoma entre disset.

Per la dignitat de tractar amb el món com ho hem fet al llarg de la història. Perquè passar de tenir consolats a tot el Mediterrani a tenir oficines comercials estrictament vigilades és, al capdavall, una qüestió de dignitat.

I per dignitat, ara el president en funcions Artur Mas diu que no pot proposar un candidat diferent que permetria desbloquejar les negociacions amb la CUP. Que permetria fer operativa la primera majoria absoluta independentista de la història al Parlament català. Amb un sol gest, amb un gest que el dignificaria, Mas facilitaria que Catalunya recuperés la dignitat en tots aquells aspectes que ens indignaven tant. Els recordeu?

Anuncis

3 Comments

 1. Tinc els meus dubtes que si el sr. Mas fes un pas darrera o al costat, les CUP donarien suport a un govern que fes possible tirar endavant el procés independentista i polítiques socials. Les CUP-FAES volen el cadaver polític de Mas, talment com ho volen el PP i les clavageres i els salons de l’Estat espanyol. I diré més: les CUP-FAES volen destruir els organismes independentistes que no poden manipular (ANC, OC, AMI, etc.).

  Atentament

  Resposta

 2. Que Artur Mas fes un pas enrere li dignificaria, i encara està a temps de fer-ho. D’altra banda, claudicar al xantatge de la CUP pot conduir-nos a 18 mesos d’infern per la dificultat de formar un govern fort i estable.
  Ara 300.000 independentistes saben que van votar una opció que només ho és en un 50%. Al març podrien ratificar el seu vot o canviar-lo.
  Per això i também per dignitat, prefereixo tornar a votar al març.

  Resposta

  1. Pot ser que la legislatura fos un infern, però també podria ser que l’obstacle més gran fos l’actual, la investidura. D’altra banda, votar al març podria aclarir algunes coses, per exemple, permetre corregir el vot dels que van donar suport a la CUP i que ara estan decebuts, però jo crec que és perillós anar a eleccions. I si sumant Junts pel Sí i CUP (o CDC, ERC i CUP, si van tots separats) no sumem? I si tornem a estar igual d’encallats? Crec que el més raonable és intentar desencallar-ho ara i, si no hi ha més remei, llavors sí, anar a eleccions i creuar els dits.

   Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s