Què és, això?

Aquells que neguen l’existència dels Països Catalans haurien d’explicar per què fan acte de presència tan sovint quan es projecten dades. Per ser una invenció, sembla ben tossudament real. El mapa és de l’AIReF (Autoridad Independiente de Responsabilidad Fiscal).

MAPA_PIB_TRIMESTRAL

Anuncis

2 Comments

 1. Apreciat Enforcall, l’existència dels països catalans és innegable com a identificació d’un territori. Així mateix és innegable la seva no existència com a estat o divisió territorial segons el marc legal.
  No cal oblidar que el concepte de països catalans és una idea i el seu pes és equivalent al de qualsevol altre idea. Les dades econòmiques que presentes no són la demostració dels països catalans com a unitat territorial (oficial o oficiosa) sino el reflexe de l’activitat econòmica industrial i turística de l’est de la península. És més, si treus la província de Lleida de les dades, veuràs com el creixement interanual del PIB de la resta de Catalunya s’assembla encara més al 3,4 de València i les Balears.
  Salut!

  Resposta

 2. Tot el món humà que no es pot mesurar amb instruments està format per idees. El comunisme era només una idea. La justícia és només una idea. Les nacions són només una idea.

  Els Països Catalans tenen una estructura econòmica formada per petites empreses que els diferencia de la resta de l’Estat. Tenen, no cal dir-ho, una llengua, que els diferencia de la resta de l’Estat. Tenen una història diferent de la resta de l’estat tant espanyol com francès. Alguns, d’això, en diuen nació.

  Resposta

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s