Jo també sóc d’Igualada

Primer els de casa és un lema que molts compren sense confessar-ho i és per això que Plataforma per Catalunya (PxC), el partit més xenòfob que tenim a casa, l’aprofita per a les campanyes electorals. Per una mena de miracle o de misteri*, i a diferència del que passa a uns quants països europeus, PxC és encara un partit extraparlamentari… a casa nostra.

Sense anar més lluny, es diu que els barris gitanos de Perpinyà voten el Front Nacional de la saga dels Le Pen com a protesta. El que no sembla clar és que hagin pensat bé com els afectaria la política que faria Marine Le Pen si tots els vots de protesta units la catapultessin al govern de la République. Probablement, aplicaria una versió local del lema primer els de casa i marginaria un col·lectiu com el gitano que, a Perpinyà, és dels que més conserven el català com a llengua familiar. I és que si apliquem bé el lema en aquest cas, es giraria en contra dels seus promotors: un col·lectiu que conserva la llengua original de la ciutat, no és tant o més de casa que la resta de ciutadans? Ara, si considerem que casa nostra és el Principat, aleshores la gent de casa parla més de 300 llengües i prové dels quatre punts cardinals. Això suposant que casa nostra sigui Perpinyà, Catalunya, Espanya, França o Europa i no una nau de forma esfèrica els seus habitants de la qual som passatgers que viatgem plegats per l’espai.

Aquest video és tota una lliçó de civisme d’una entitat d’Igualada en ocasió d’un recapte d’aliments “exclusivament per a gent necessitada de casa” que havia organitzat PxC.

* La gent informada sap que els miracles no existeixen i que els misteris només ho són fins que es troba la raó que els expliquen. I la raó que a Catalunya i a Espanya els partits xenòfobs semblin minoritaris és força coneguda: només cal recordar qui governa a Badalona, quin discurs fa i comprovar que el partit al qual pertany està governant a l’Estat.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s