El nou pati dels diputats

El nou Congrés de Diputats espanyol recorda un pati de col·legi: els seus membres pertanyen a colles –partits o coalicions– que negocien entre elles si faran o no faran pinya –grup parlamentari–. Les notícies que van arribant aquests dies estan molt en aquesta línia i confirmen, d’altra banda, que no hi ha res de nou sota el sol.

Per un cantó, el Partit Popular ja ha dit que parlarà amb tothom excepte amb Amaiur. Segons María Dolores de Cospedal, això és perquè a cal PP no volen rebre grups que “tinguin objectius que no estiguin plasmats en la Constitució”. Però, llavors, un es pregunta per què tenen previst parlar amb ERC. És que potser encara no saben quin és el seu objectiu? El cert és que el PP no pot ignorar ni la seva “ala dura” ni els mitjans afins, que identifiquen sense ambigüitats Amaiur amb Batasuna, i Batasuna amb ETA (ergo, Amaiur és ETA) en un sil·logisme que ja han explorat repetidament: “Carod parla amb ETA” i “Carod és d’ERC”, per tant, “ERC és ETA”; o “ZP pacta amb ETA” i “ZP és del PSOE”, per tant, “el PSOE és ETA”. Al PP farien bé de contractar experts en lògica per assessorar els seus dirigents. De fet, amb un minicurset de lògica aristotèlica ja anirien fent.

A l’altre extrem (ideo)lògic, el món independentista català continua emmirallat pel miracle basc d’Amaiur, que ha requerit temps i diàleg però, de moment, és incapaç de fer les paus a casa seva, com ho fan palès piulades com aquesta:

Els d’Amaiur, però, ja han volgut deixar clar que el seu objectiu és formar grup parlamentari amb les altres formacions basques (PNB i GBai) de manera que puguin defensar millor els seus interessos (i no sona això al que sempre ha fet el PNB al Congrés?). D’altra banda, des de Compromís ja han dit que no tenen “la més mínima intenció” de formar grup amb la coalició ERC-RCat-CatalunyaSÍ. Bé, sempre els quedaran els gallecs del BNG, però llavors ERC ho té difícil per trobar l’aixopluc d’un grup parlamentari.

Els partits fan aliances i es barallen com en un pati de col·legi (per això són partits), però la defensa dels interessos comuns –com molta gent va destacar durant el recompte de vots– hauria d’estar per sobre de la lluita partidista:

Deu ser força ingenu i somniatruites pensar que ERC i CiU podrien formar un sol grup, però no és aquest el model basc? Potser seria hora d’anar prenent exemple.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s