Les llengües segons Twitter

Recentment, s’ha donat a conèixer un mapa lingüístic de l’era 2.0. Fent servir la geolocalització de les piulades a Twitter, Mike McCandless –informàtic– i Eric Fischer –fotògraf– han elaborat un dibuix puntillista de les llengües del món. Bé, del món desenvolupat, perquè Àfrica és, entre d’altres àrees, un continent gairebé fosc. Però és veritat que Europa brilla amb llum pròpia i forma un mosaic multicolor que no ressegueix les fronteres de cap mapa polític, malgrat que –amb alguna excepció– s’hi assembla molt. El que sorprèn és la claredat de l’excepció catalana. La taca de color del català emergeix –cal recordar-ho– d’un fred conjunt de dades i assenyala amb força l’existència d’una realitat, encara que alguns s’entestin a no veure-la. Ara, a tres dies del “tsunami” –Chacón dixit–, convé recordar-ho.

I no només recordar-ho. Tal com suggereix l’Antoni Bassas al diari Ara, seria bo que el Sr. Rajoy repartís el mapa entre els membres del seu govern perquè si continuen ignorant les diferències, “és possible que, sense saber-ho, Twitter ens hagi proporcionat el primer mapa polític d’una futura península Ibèrica.”

S’ha de dir, per qui hi trobi a faltar més colors, que es tracta d’un mapa mundial on llengües com l’èuscar no han aconseguit prou representació i, per tant, no hi apareixen. D’altra banda, degut als colors triats, el gallec ha quedat barrejat amb el castellà.

Per veure un mapa més complet d’Europa, podeu clicar sobre la imatge. Per veure el mapa complet, podeu clicar aquí.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s